احتمال تعطيلي نمايشگاه کتاب
در روزهاي اخير، بحث تکميل مجموعه مرکزي مصلاي بزرگ تهران مطرح و عنوان شد، امکان برگزاري نماز عيد فطر تا دو سال آينده در مصلي وجود ندارد. مديرعامل مصلي همچنين گفت، با توجه به انعقاد قرارداد دوساله با پيمانکار براي تکميل مجموعه مرکزي، امکان برگزاري نمايشگاه کتاب نيز در اين مکان وجود ندارد.در پي اين اظهارنظرها محسن پرويز معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: طرح مشکلات موجود و ضرورت وجود يک فضاي ايده آل براي برگزاري نمايشگاه که در آستانه نمايشگاه بيستم وجود داشت، باعث شد از محل هاي متعددي بازديد کنيم; ولي مکان مناسب براي برگزاري نمايشگاه وجود ندارد; پس طبيعتا بايد با شرايط موجود بسازيم و سعي کنيم از همين مکان موجود استفاده کنيم. آنچه در شوراي سياستگذاري نمايشگاه کتاب بررسي کرديم، اين است که احساس کرديم بهترين مکان برگزاري نمايشگاه کتاب، مصلاي تهران است; اما بعد از اين ماجرا که مطرح شد برگزاري نمايشگاه کتاب آتي در مصلي با مشکل مواجه است، اظهارنظرهايي در اين مورد شد و افرادي بدون پيشنهاد جايگزين، صحبت هايي را مطرح کردند که خيلي قابل اعتنا نيست.پرويز افزود: رئيس اتحاديه ناشران نيز پيشنهاد کرد به مدت دو يا سه سال نمايشگاه تعطيل شود که اين خود پيشنهادي است. بيش از يک ماه از اين موضوع نمي گذرد و ما آن را تعقيب کرديم که آيا همه تشکل هاي نشر هم با آن موافق هستند يا نه. هنوز بازخوردي نرسيده است و بايد همه گزينه ها را بررسي کنيم; البته اين به معناي پاک کردن صورت مساله است. اگر ما اين موضوع را مطرح مي کرديم، دنيا بر سرمان خراب مي شد اما چون بعضي از رسانه ها محبت ويژه اي به بعضي از جريانات دارند، از کنار اين پيشنهاد بسادگي عبور کرده و آن را نقد و بررسي نکرده اند. اين يک پيشنهاد است و اگر مورد تاييد بقيه تشکل ها قرار گيرد، مجبوريم روي آن جدي فکر کنيم; چون يک پايه نمايشگاه کتاب ما ناشران هستند و نمي توان نظرات آنها را جدي نگرفت.در حال حاضر، ما اين موضوع را مکتوب کرده و به وزير نوشته و ماجرا را توضيح داده ايم و انتظارمان اين است که وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اين موضوع را مورد بررسي و دقت قرار دهند.
دهمين جايزه نويسندگان و منتقدان مطبوعات
دهمين دوره جايزه نويسندگان و منتقدان مطبوعات با تقدير از برترين آثار داستاني دهه برگزار مي شود. احمد غلامي دبير جايزه نويسندگان و منتقدان مطبوعات با اعلام اين خبر گفت: دهمين دوره جايزه نويسندگان و منتقدان مطبوعات امسال اواخر مهرماه و يا اوايل آبان ماه برگزار مي شود. او افزود: همچنين امسال جايزه کتاب دهه را داريم و به اين منظور، فرم هايي را براي بررسي به داوران داده ايم تا از بين کتاب هايي که در اين 10 سال برگزيده شده اند، دوباره داوري کنند و اثر برتر را در زمينه رمان و مجموعه داستان معرفي کنند. همچنين به گفته او، امسال احتمالا ترکيب هيات داوران تغيير کند و تعدادي داور اضافه شوند و در نهايت به هفت داور برسند.
داستان هايي از مارسل امه براي نخستين بار در ايران
داستان هايي از مارسل امه نويسنده فرانسوي براي نخستين بار با ترجمه اصغر نوري در ايران منتشر شد. نوري در اين مجموعه با عنوان «ديوار گذر»، 10 داستان مارسل امه را که از نويسندگان نيمه دوم قرن بيستم فرانسه است، انتخاب و ترجمه کرده که سرانجام پنج قصه اين مجموعه مجوز نشر گرفته و از سوي نشر ماهي منتشر شده است. نوري همچنين گفت، نخستين بار است که کتابي از مجموعه داستان هاي امه در زبان فارسي منتشر مي شود و پيش تر، تنها داستاني از او را ابوالحسن نجفي ترجمه کرده و در نشريه آدينه به چاپ رسانده است.